Procena vrednosti nepokretnosti

Procena vrednosti nepokretnosti

Procena vrednosti nepokretnosti odnosno izrada elaborata o proceni vrednosti nepokretnosti nije samo čista računica već komplesan postupak, gde se koristi posebna veština koju procenitelj (sudski veštak) mora da poseduje kako bi mogao koristeći različite metode objektivno odrediti cenu nekretnine. Procenitelj (sudski veštak) izrađuje procenu nekretnine u sadašnjem trenutku na dan izrade procene. Pored tržišne vrednosti nekretnina naši procenitelji mogu vam izračunati i građevinsku vrednost vaših objekata, kao i ostale vrednosti predviđene Nacionalnim standardima za procenu vrednosti (NSP I). Procena vrednosti nepokretnosti može se raditi za zemljišta, stambene, poslovne, industrijske, komercijalne, poljoprivredne objekte, kao i posebne delove objekata – stanove i poslovne prostore.

U postupku procene veoma je važno da procenitelj bude objektivan bez ikakvih pritisaka sa strane, a sve u skladu sa profesionalnim i etičkim principima. Najbitnija aktivnost procenitelja (sudskog veštaka) u postupku procene tržišne vrednosti nekretnina je primena odgovarajućih metoda procene, a ponekad i kombinacija više metoda u zavisnosti od svrhe procene.

Obzirom da se naša firma „ATELJE ILIĆ“ bavi i posredovanjem u kupoprodaji nekretnina i arhitektonsko – građevinskim projektovanjem, a pri tom imamo i eksperte za procenu vrednosti nepokretnosti stalnog sudskog veštaka iz oblasti arhitekture – uža specijalnost procena vrednosti nepokretnosti i licenciranog procenitelja daje nam za pravo da se smatramo visoko kompetentnim za ovu vrstu posla.

Banke i druge finansijske institucije, Viši i Privredni Sudovi, javni izvršitelji, advokatske kancelarije kao i mnoge kompanije su naši klijenti koji su prepoznali visok kvalitet našeg rada, pre svega zbog razloga koji nama služe kao osnovna polazišta prilikom izrade svake procene vrednosti nekretnine, a to su: objektivnost, nepristrasnost, profesionalizam, poštovanje rokova i visok nivo ekspertize i detalja. Sve su to bazični principi kojima se rukovodimo prilikom izrade procene vrednosti nepokretnosti, a koje mi prihvatamo kao osnov rada.

Za sva potrebna dopunska objašnjenja vezana za potrebnu dokumentaciju ili detalje obratite se našem timu profesionalaca, koji će Vam izaći u susret sa svim potrebnim savetima i informacijama.

Profesionalno, Pouzdano, Prijateljski